maanantai 22. joulukuuta 2014

JOULUISEN KAHVIPÖYDÄN KESTOSUOSIKKI: TAATELIKAKKU


Valmistukseen tarvitset
1 paketti kivettömiä taateleita (noin 250-300g)
2 dl Valion sokeroimatonta glögiä
1,5 dl sokeria
200 g voita 
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl venhäjauhoja

Mittaa glögi kattilaan ja lisää taatelit joukkoon. Keitä taateleita miedolla lämmöllä noin viitisentoista minuuttia kunnes ne soseutuvat glögin joukkoon. Jäähdytä ja kuohkeuta massaa sekoittamalla sitä sähkövatkaimella hetkisen. Tämän jälkeen lisää joukkoon sokeri, pehmennyt voi, kananmunat ja kermaviili joka välissä huolellisesti puuhaarukalla sekoitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää ne taikinan joukkoon siivilän läpi kevyesti puuhaarukalla käännellen. Voitele noin 1,8 litran vuoka ja laita reunoille korppujauhoja. Seuraavaksi taikina kaadetaan vuokaan ja laitetaan 180 asteiseen uuniin aluksi neljäksikymmeneksi minuutiksi ja tämän jälkeen lisätään leivinpaperi kakun päälle ja annetaan olla vielä uunissa kaksikymmentä minuuttia. Tunnin jälkeen varmista, että kakku on kypsää haarukan tai hammastikun avulla. Otettuasi kakun uunista anna sen jäähtyä hetkisen ja kumoa se sitten tarjoilualustalle. Tarjoile glögin tai kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti