perjantai 22. elokuuta 2014

DAIM-JUUSTOKAKKU

Tässä teille resepti kakkuun, joka vie kielen mennessään. Olen leiponut tätä kaksi kertaa ja siskonikin vielä kerran noin neljän kuukauden aikana niin vieraille tarjottavaksi kuin myös oman perheen kahvihetkiin. Vaikka siskoni ei yleensä tykkää daimista ja minä en pahemmin perusta juustokakuista niin jostain syystä tämä kakku uppoaa meihin kaikkiin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!



Pohja

345g Marianne-keksejä
75g sulatettua margariinia
1rkl rasvatonta maitoa

Täyte

5 liivatelehteä
2 1/2dl Flora Vispi Vähälaktoosinen 20% -kermaa
200g Philadelphia naturell light -tuorejuustoa
0,12dl stevia-kasvista valmistettua makeutusainetta (Sweet Crystal)
2,5tl vaniljasokeria
100g Daim-suklaata
2rkl vettä

Koristeeksi pinnalle

100g Daim-suklaata


Aloita murskaamalla keksit pienessä pussissa leikkuulaudan päällä esimerkiksi kaulimella tai puukauhalla hakaten. Sulata voi mikrossa ja lisää se sekoitellen kulhossa olevien keksinmurujen joukkoon. Painele kevyesti keksinmurut irtopohjaisen vuoan pohjalle. 



Laita liivatelehdet likoamaan limittäin kylmää vettä täynnä olevaan astiaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto yhä vatkaten. Mausta makeutusaineella ja vaniljasokerilla oman maun mukaan sekä lisää joukkoon rouheeksi paloiteltu puolikas daim-suklaalevy. 


Kuumenna vesi pienessä lasissa mikroaaltouunissa. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja lisää ne yksitellen lasiin, jossa kuuma vesi on. Sekoita liuos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaavi täyte vuokaan ja levitä se tasaiseksi massaksi. Lisää päälle loput daim-rouheesta koristeeksi ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. 


Irrota kakun reunat vuoasta veitsen tai ohuen lastan avulla ja nosta kakku tarjoilualustalle. Sitten ei muuta kuin vain nauttimaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti